NIEUWS

Op woensdag 10 Augustus zijn we er weer

Zomerse aanbiedingen

Wij starten de zomer met EEN REEKS NIEUWE WIJNEN waaronder lekkere frisse Rosés uit Zuid-Frankrijk, heerlijk als aperitief en bij frisse salades. Voor de liefhebbers van rood vlees en barbecue hebben we ook verschillende heerlijke rode wijnen uit Puglia, Zuid-Italië.
Bovendien promoot Vinophilo deze zomer 2 wijnen van het wijnhuis Karl PFAFFMANN  uit de Duitse wijnregio Pfalz, al bekend sinds de Romeinse tijd, en gelegen naast de Rijn tussen Mannheim en Strasbourg.
Op de zacht glooiende wijngaarden ligt het kleine dorp Walsheim, waar Karl Pfaffmann er in 1955 zijn wijnhuis oprichtte. De familie beheert er nu 60 hectare. De huidige manager Markus Pfaffmann, een gediplomeerd oenoloog in Geisenheim, is erin geslaagd om een succesvol en internationaal befaamd wijnhuis uit te bouwen, dat al vele malen werd bekroond.
Zij werken er aan continue optimalisatie van de wijnkwaliteit, productie en teelt. Hun bodems worden duurzaam gecultiveerd zodat de vitailteit ervan behouden blijft.
Deze maanden juli en augustus bieden wij U twee lekkere wijnen van Karl Pfaffmann aan IN PROMOTIE : 5 kopen + 1 gratis ! (aanbod geldig zolang de voorraad strekt)
RED vineyard Rotwein trocken. 2019
lekkere zeer evenwichtige en volle rode wijn
nl € 11,8 -> box 6: slechts  9,83 per stuk 
Blend van Merlot, Dunkelfelder en Pinot Noir
–  Tasting notes : Donkere rode kleur,
kersen, kriekjes
Volle wijn met matige tanines, goede afdronk
13,5 % Alcohol.
–  Foodpairing:  Rood vlees, wild, oosterse keuken;
Serveren aan 15-17 °C
SAUVIGNON BLANC Bischofskreuz, trocken, 2021
frisse, lichte en fruitige witte wijn
nl € 9,90 -> box 6: slechts  8,25 per stuk 
100 % Sauvignon Blanc druiven
–  Tasting notes : Lichtgroene kleur,
Fruitig : Kruisbessen, vlierbloesem, cassis
12,5 % Alcohol.
–  Foodpairing :  Schaal en schelpdieren, kreeft,
asperges.
Serveren aan 12-15 °C

 

Wijnhuis van de maand Juni
In een oude finca in het hart van Castilla & Leon ligt dit wijnhuis van de Hijos de Alberto Guttierrez. Het werd in de 17e eeuw door de paters Dominicanen gebouwd met grote ondergrondse galerijen en bakstenen gewelven van meer dan 1 km lang: de “Inhabited Memory”.  Deze kelders werden gelukkig sinds meer dan 3 eeuwen als een onschatbare culturele schat zorgvuldig beheerd.
De kunst van het wijnmaken gebeurt er al meer dan 350 jaar. In 1941 kwam het wijnhuis in handen van Alberto Guttierrez en de 5 volgende generaties, die deze familiale wijnmakerij met hedendaagse productietechnieken hebben gemoderniseerd, om te voldoen aan toenemende lokale en internationale vraag.
Vinophilo heeft deze maand voor U 2 lekkere wijnen van dit huis in PROMOTIE :  – 15 % korting bij aankoop van minimum 6 flessen  ( zolang de voorraad strekt) : De Verdejo en de Rosé.
Verdejo de Alberto, Sobre Lias.
€ 9,50  -> nu per 6  =    8,08 per fles.
Zeer frisse ietwat KRUIDIGE witte wijn
100 % VERDEJO. 4 maand rijping op droesem.
– Tasting Notes : geel met licht groene tint.
Intense neus van steenfruit, wit fruit en citrus. Ook hints van Venkel en anijs.
Zalvende fruitige wijn, discreet mineralig en met lange afdronk.
– Foodpairing : Aperitief, Tapas, Visgerechten, Asperges, Sushi en sashimi, Oosterse gerechten, Schaal- en schelpdieren, Wit vlees.
Serveren 8 -12 °C.
Awards : Goud : Asia wine trophy. 2020
Finca Valdemoya Rosado.
Uitverkocht
Fruitige Roséwijn, met florale toetsen.
100 % TEMPRANILLO. Rijping in inox vaten.
– Tasting notes :  mooie zachte neus van rood fruit en rozenblaadjes.
Floraal en fruitige wijn : Rode bessen, rozen.
– Foodpairing: Aperitief, Salades, wit vlees, gebakken vis.
Serveren 6 – 7 °C.
Awards : Silver : Le mondial du Rosé. 2022
Bovendien is er deze maand OOK op 2 andere wijnen van de Alberto een korting van 8 % (ook per fles)
 Finca Valdemoya en Verdejo en Barrica
Wens je deze 2 wijnen van de maand  ( Verdejo Sobre Lias / Finca Valdemoya Rosé) te proeven, kom vrijblijvend langs op ZATERDAG 18 JUNI  tussen 15 en 18 uur.  Welkom ! En bij goed weer hopelijk in onze tuin…

Meimaand:
Lente : Altos de Torona (Galicia / Noord-west Spanje)
Heerlijk genieten van de lentezon met een lekker glas wijn…  Of ben je op zoek naar een geschenk voor MOEDERDAG? Vinophilo heeft deze maand voor U een prachtige selectie gemaakt  uit de befaamde Rias Baixas.
Deze wijnstreek ligt net boven Portugal en vlakbij de Atlantische oceaan. De zomers zijn er mild door de frisse wind en de regen vanuit die oceaan. Zo kunnen de druiven langzaam rijpen en alle aroma’s behouden om te komen tot frisse en fruitige wijnen.
Het wijndomein Altos de Torona ligt op een hoogte van 200 tot 350 meter op een glooiende helling naar het zuiden toe. De zanderige granietbodem maakt het mogelijk om de specifieke aroma’s van de variëteiten maximaal te benadrukken. Hier wordt aan duurzame wijnbouw gedaan met respect voor het milieu, de bodem en het landschapsbehoud. De wijngaard is de thuisbasis van meer dan 160 soorten planten en dieren. Hun wijnen zijn bovendien VEGAN gecertifiëerd (exclusief gebruik van plantaardige grondstoffen)
Vinophilo heeft deze maand voor U 2 toppers uit deze regio in aanbieding, 5 kopen + 1 gratis, zolang de voorraad strekt : Albariño en  Godello.
Altos de Torona, Albariño.
€ 13,20  -> nu per 6  =    11,0 per fles.
Zeer frisse en fruitige witte wijn !
100 % ALBARINO. Rijping in inox vaten
– Tasting Notes : Uitbundige neus van appel, citrus en abrikoos. Ook geroosterde hints.
Zeer fruitige wijn, discreet mineralig en met subtiele afdronk.
– Foodpairing : Aperitief, Voorgerechten en TAPAS, ASPERGES, Sushi en sashimi, Schaal- en schelpdieren, licht gezouten kazen.
Serveren 11-14 °C.  NIET RECHTSTREEKS UIT DE KOELKAST !
Alcohol 13 %. Vegan
Altos de Torona,  Godello.
€ 13,60 -> nu per 6  =  11,33 per fles.
Lekkere ronde en zachte witte wijn, met mooie afdronk.
Een alternatief voor Chardonnay…
100 % GODELLO. Rijping in inox vaten.
– Tasting notes :  heerlijke neus van steenfruit, perzik en pompelmoes. Ook florale hints.
Volle en aangename wijn. Lange afdronk met bittertje.
– Foodpairing: Aperitief, Zeevruchten met rijst, gegrilde kip, bereide (gestoomde) vis, licht gezouten kazen.
Serveren 11-14 °C.  NIET RECHTSTREEKS UIT DE KOELKAST !
Alcohol 13 %. Vegan
Vinophilo heeft ook nog een ruim assortiment uit Rias Baixas in voorraad : b.v.  in rood uit Regina Viarum de lekkere zachte Mencia wijn zonder of met houtrijping (Expresion) en in wit de Illusionista Verdejo en de Albanta.
Kijk hiervoor en voor onze andere Europese kwaliteitswijnen in onze website (wijnassortiment)
Wens je deze 2 wijnen van de maand vrijblijvend te proeven, kan deze maand uitzonderlijk op een VRIJDAG : VRIJDAG 13 MEI  tussen 15 en 18 uur.  Welkom! Bij goed weer hopelijk in de tuin…

 

April 2022
Castillo di Olite 1864  Navarra
Deze wijnstreek  ligt in Noord Spanje tegen de Franse grens, zodat we hier de IDEALE combinatie vinden van Spaanse zon en Franse druiven. Dit geeft dus bijzonder toegankelijke wijnen met stabiele kwaliteit.
In Navarra ligt het befaamde wijnhuis “Bodegas Manzanos”, een Spaans famiiebedrijf sinds 5 generaties, ook actief in de Riojastreek. Dankzij hun ervaring als wijnbouwers en wijnmakers maken zij heerlijke kwaliteits-wijnen, die wereldwijd geprezen worden. Zij bezitten er de oudste wijndomeinen van de respectievelijke appellaties. Met wijngaarden in verschillende subzones van de appellaties kunnen zij spelen met de nuances van het terroir om dan het voortreffelijke productieproces te kunnen voltooien.
Castillo de Olite in Navarra is één van de meest luxueuze koninklijke paleizen uit het middeleeuwse Europa. De Spaanse koningen verbleven er tot aan de verovering van Navarra door het koninkrijk Castilië in 1510. Het was het decor van feesten, steekspelen en tornooien, rijkelijk met wijn overgoten. Sinds 1864 wordt daar ook wijn verbouwd. Manzanos maakt nu een DO Navarra 1864, Castillo de Olite op een schitterend kwaliteitsniveau, met koninklijke allures.
1864 Castillo de Olite, Blanco barrica, DO 2020
Volle zijdeachtige witte wijn in een leuke wisky-geïnspireerde fles.
100 % Chardonnay, 5 maand op Amerik. eik.
– Tasting Notes : Bleekgele kleur. Sterke aromas van peer in siroop, wit en tropisch fruit, gebak.
Diep en intense zijdeachtige ronde wijn, goed in evenwicht.
– Foodpairing :  Visbereidingen, Schaal- en schelpdieren, Wit vlees ( Vitello tonnato).
Serveren 10-11 °C.  Drinken voor 2024.
 – Guia Penin 90, Decanter brons, Mundus Vini Goud
Alcohol 13 %.
1864 Castillo de Olite, Crianza, 2018
Krachtige evenwichtige rode wijn. Een Spaanse wijn in Zuid-Franse stijl.
Blend van Garnacha+Tempranillo. 18 maand op eik.
– Tasting notes :  Donkerrode kleur, neus van zwarte krieken, kruidig, toets van ceder.
Volle, goed gestructureerde wijn, met elegante tannines. Lange afdronk.
– Foodpairing: tapas, heerlijk bij BARBECUE van rood vlees, kip en wit vlees.
Serveren op 16 °C, evt even ontluchten. Bewaarpotentieel min 4 jaar..
 – Guia Penin 91, Decanter brons, Mundus Vini Goud
Alcohol 14 %.
Vinophilo heeft ook nog een ruim assortiment van Bodegas Manzanos in voorraad: uit Navarra is er ook nog de lekkere 1864 Castillo de Olite Reserva. En uit de Rioja de prachtige Voché reeks en de topreeks Manzanos.
Op PAASZATERDAG 16 april ek. kan U deze 1864 wijnen van de maand proeven tussen 15 en 18 uur, vrijblijvend en zonder afspraak.

 

Kellerei Kurtatsch ligt aan de Weinstrasse in Alto Adige (Südtirol), dat sinds 1919 tot Noord-Italië behoort. Het wijngebied ligt tussen de Alpen en de Dolomieten, boven de rivier Adige. Door de koele nachten, 2000 zonuren per jaar en ook voldoende regen is dit gebied uitermate geschikt voor de productie van COOL CLIMATE WIJNEN.
De wijngaarden in dit bergachtig gebied liggen van 220 tot 900 meter hoogte en zijn moeilijk te ontginnen. De gemiddelde opbrengst per wijngaard is daarom klein, en het grootste deel van de druiven wordt met de hand geoogst, wanneer die op hun best zijn. Dit alles uit zich in FRISSE wijnen, met een LAGER % ALCOHOL.

Pinot Grigio is nu de meest aangeplante druivensoort in Alto Adige. De vermenging van druiven uit de bergen en de dalen zorgt voor een buitengewone Pinot Grigio, met de totale klasse en romige souplesse van het zuiden en de duidelijke smaak van het noorden.

Blauburgunder (Pinot Nero) . De eerste Pinot Noir-wijnstokken werden geïntroduceerd vanuit Bourgondië en werden 150 jaar geleden in Zuid-Tirol geplant. De veeleisende Pinot Noir bleek de perfecte druivensoort voor dit microklimaat. Met de afwisseling van mediterrane opwarming overdag en koele nachten, intensiveren de smaken op de kleiachtige heuvels zonder de karakteristieke “Bourgondische” finesse te verliezen.

 

Pinot Grigio, 2020
Frisse en fruitige, wat mineralige witte wijn.

Druif : 100 % Pinot Grigio. Rijping in inox tanks.

Tasting notes : Aromas van perzik en appel, kruisbessen, citrus. Florale toetsen van acacia en linde.

Fijne milde zuren, met mineraalrijke specerij.

Awards : 91 / 100 James Suckling ( 2020)

Food pairing : schaal- en schelpdieren, witte vis,

wit vlees en gevogelte, vegetarisch, champignons

Serveren : aan 10-12°

Alcohol 13,5 % Bewaren : 1 tot 3 jaar

 

 

Blauburgunder (Pinot Nero) , 2020

Bourgogne-stijl rode wijn, met Italiaanse finesse.

uitverkocht

Druif : 100 % Blauburgunder (Pinot nero / noir) Rijping in eikenhouten vaten.

Tasting notes : Donker robijnrode kleur.

Rood fruit : kers, kriek en framboos

Aards, ook tertiair koffie. Aangename fluweelzachte en volle rode wijn.

Food pairing : Rood vlees, wild, barbecue,

harde en ook scherpe oude kazen

Serveren : aan 16-17°

Alcohol 13 %. Bewaren : 3 tot 5 jaar

 

 

 

Het is een plezier om jullie het wijnhuis Klumpp uit Kraichgau voor te stellen, dat ligt in een heuvelige streek in de bekende Duitse wijnregio BADEN. Wijnbouwers Andi en Markus werken ook nauw samen (Hand in Hand) met het befaamde huis Meyer Näkel in de nabijgelegen AHR.

 

In deze wijngebieden vinden we zowel steile als zachte hellingen waar de zon de wijngaarden heerlijk kan opwarmen, met frisse winden die de rijping van de druiven helpen vertragen. In de herfst zorgt de nachtelijke afkoeling vanuit het bos ervoor dat de druiven hun fijne en subtiele smaak langzaam kunnen opbouwen.

Op de rotsachtige ondergrond van Kraichgau ligt een laagje löss dat is afgezet door de wind, verrijkt met kalksteen en andere mineralen.

Als resultaat hiervan bekomen de wijnbouwers fruitige en elegante wijnen met ook een frisse mineraliteit. Zij behaalden het BIO-label van EcoVin al in 1996.

 

Cuvée N°1 / 2019
Smaakvolle rode blend van Blaufränkisch, St.Laurent, Spätburgunder en Cabernet.  
Werd door Angela Merkel geselecteerd voor de EU-vergaderingen in Brussel.
– Tasting notes : Donkerrode kleur
Zwarte bessen, geconfijte krieken, cacao, hints van kruiden.
Fruitige maar intense wijn, zachte rijpe bessen in evenwicht met coole finesse.
13 % Alcohol.
– Foodpairing :  Rood en wit vlees, tapas, tussendoor.
Serveren 15-17 °C.
Grauburgunder Hand in Hand / 2020
in samenwerking met Meyer Näkel.
Volle en romige witte wijn. 100% Grauburgunder (Pinot gris of grigio) 
– Tasting notes : Gele kleur.
Aroma’s van rijp geel fruit en subtiel vanille.
Romige textuur met levendige zuren.
12,5 % Alcohol.
– Foodpairing: Visbereidingen, gevogelte en charcuterie;
Serveren 12-14 °C

Vinophilo heeft ook nog andere heerlijke wijnen van Klumpp in voorraad. De smakelijke spätburgunders Gipskeuper en de Hand in Hand, de Müsschelkalk Chardonnay en de topper Grauburgunder Rothenberg.

 

Vinophilo blijft vernieuwen! Dit jaar hebben we enkele lekkere GRIEKSE WIJNEN aan ons gamma toegevoegd.

Voor velen zijn ze onbekend en dus onbemind, maar wij laten dit jaar de Griekse zon schijnen in uw wijnglas.

De Grieken hebben al 5000 jaar ervaring met wijnbouw.
Zij hebben dus veel expertise opgebouwd.

In Santorini, één van de meest zuidelijke eilanden van de Cycladen, wordt van oudsher aan wijnbouw gedaan. Het eiland ontstond door een vulkaanuitbarsting in de Minoïsche tijd, in het 2e millennium voor onze jaartelling. Volgens de legende zou hierbij de mythische stad Atlantis zijn verdwenen in de zee.. Nu wordt daar de typische Koloura techniek gebruikt, waarbij de wijnranken worden verweven tot een kransvormige mand waarbinnen de druiven groeien. Zo worden de druiven beschermd tegen de sterke wind, de droogte en het vulkanisch zand.

Deze maand januari biedt Vinophilo U 2 nieuwe Griekse wijnen aan om te testen

ATLANTIS IGP Cycladen (Santorini)
Een lekkere witte wijn met minerale (vulkanische) toetsen
90 % Assyrtiko, 5% Aidani, 5% Athiri
– Proefnotities:  Goudgele kleur.
Toetsen van Citrus en mineraliteit in de neus.
Body en structuur in de mond.
– Foodpairing : schaal- en schelpdieren, vis.
Serveren aan 8-10 °C
– Alcohol 13 %
WINE ENTHOUSIAST 90/100
LIMNIONA, iGP Meteora 
Zachte en evenwichtige rode wijn met complexe aroma’s (rotsachtige ijzerhoudende bodem).
100 % Limniona
– Proefnotities: Dieprode kleur.
Rood fruit : aardbei en framboos, kweeperen en vijgen, Kruidige toesten van kaneel, kruidnagel en witte peper.
Zachte en ronde wijn, met  zijdezachte taninnes
en lange afdronk
– Foodpairing : Rood en wit vlees, waterzooi
Serveren aan 17-18 °C;
– Alcohol 13 % .
DECANTER : ZILVER
PARKER : 92 pts

Wij hebben ook nog andere lekkere Griekse wijnen in voorraad: bv een 100% Syrah en een krachtige Agiorgitiko.

De streek van de Rhône.
Het jaar loopt alweer op zijn einde. De komende feestdagen verwennen we elkaar met geschenken, maar het is ook het moment om te genieten van een heerlijk glaasje bubbles of een lekker wijntje bij een feestmaaltijd.

De Rhônestreek is alombekend voor zijn topwijnen, denk maar aan de Châteauneuf-du-Pape. Dit is ook dankzij de koude noorderwind uit de Alpen, die tijdens de zomer de vallei afkoelt. Zowel in rood als in wit worden hier verschillende druiven gemengd, wat de impact van de wijnmaker op de kwaliteit van zijn wijnen hier nog belangrijker maakt.

Wij selecteerden voor U deze maand 2 lekkere wijnen van 2 verschillende wijnhuizen: het huis Tourbillon en het huis Les Cailloux.

BECASONNE  ( Les Cailloux) 
Een heerlijke witte aromatische maar ook frisse wijn.
– Blend : 50% Roussanne, 30% Grenache Blanc, 20% Clairette.
Tasting notes : Boeket van bloemen en exotisch fruit, ananas en sterfruit.
In de mond : volle wijn met behoud van zijn frisheid, (zeldzaam voor deze streek) met aangename afdronk.
Foodpairing : Aperitief, vis, kip en witvlees, gevleugeld wild.
Serveren 10-11 °C. Alcohol 13 %
Best drinken voor 2024.
PLAN DE DIEU, Querelles de Clochers ( Tourbillon)
Een complexe en krachtige rode wijn, goed in evenwicht.
– Blend 60% Grenache 25% Carrignan en 15% Syrah.
Tasting notes : Donkerrode kleur, rijp fruit
In de mond : Volle wijn met harmonieuze en elegante tannines. Mooie afdronk met complexe aromas.
Foodpairing : Rood vlees, lam, wild, barbecue, charcuterie en kaas.
Serveren 16- 18°C, tevoren luchten. Alcohol 15%.
Deze wijn bereikt zijn volle kracht na 5 jaar; Bewaarpotentieel 7 jaar.

Vinophilo is jarig.

Daar willen we graag met jullie op klinken
met de Italiaanse wijnbouwer Roberto Dragani van TheVinum Winery …
Wij zullen het jullie op onze verjaardag naar uw zin maken, in de proefruimte binnen en ook in onze nieuwe feesttent in de tuin, achteraan (voorzie eventueel warme kledij voor buiten).
Naast een aantal lekkere Europese wijnen zorgen wij ook voor enkele hapjes.

 

Deze maand zijn het 2 wijnen van het huis TheVinum. Beide wijnen werden bekroond met 90 Punten door LUCA MARONI. De Chianti Riserva is bovendien van het TOPjaar 2016.

WIT: COCOCCIOLA, Abruzzo, Organic, 2020
100 % Cococciola ( lokale druif)  Bio.
Gele kleur.
Aromas : Perzik, acacia en meidoorn
In de mond : Fris en fruitig, zacht mineraal.
Serveren 8 -10°C.
FP : aperitief, caesarsalade, kip en visschotels.
Alcohol 12,5 %
Mag nu al gedronken worden.
ROOD: CHIANTI RISERVA DOCG, Toscane, 2016
– 100 % Sangiovese 
Robijnrode kleur.
Aromas : Fruitig en bloemig, Kers en violet, munt en kaneel.
In de mond : Fris en elegant, vol met delicate tanines. Elegante en lange afdronk.
Serveren 16- 18°C.
FP : rood vlees, wild, pizza, gerechten met tomaten
Alcohol 13%
Kan zeker nog enkele jaren bewaard worden.

Na deze natte zomer, met veel coronaregels, hopen we nu met zijn allen op een zonnige nazomer om heerlijk te genieten en het einde van al die beperkingen te kunnen vieren.

Deze maand biedt Vinophilo U een PROEFPAKKET aan met 6 lekkere en frisse nazomerwijnen uit verschillende West-Europese landen : 2 uit de Rhônestreek (Frankrijjk), 2 uit Alto Adige (N-Italië) en 2 uit Galicië (N-Spanje).
(per pakket van 6 flessen)

Van het huis TOURBILLON (Rhône) :
WIT :  Côtes du Rhône Tourbillon Blanc
Serveren 12°C, aperitief, caesarsalade, kip en visschotels.
Mag nu al gedronken worden.
ROSE :  Côtes du Rhône Tourbillon Rosé
– Blend van 80% Grenache met 20% Syrah.
Serveren 12°C, aperitief, frisse sla, zalm en sushi.
Mag nu al gedronken worden.
Van het huis HGA  (Rias Baixas) :
WIT : El Ilusionista Rueda
– 100% Verdejo
Serveren 8 – 10°C, Sushi, schaal- en schelpdieren, vistartaar, wit vlees
Alcohol 12,5 %, VEGAN.
Best bewaren op een koele plaats.
WIT :  Albanta
– 100% Albariño.
Serveren 11- 12°C, aperitief, schaal- en schelpdieren, kip- en vis.
Alcohol 13 %, VEGAN.
Best bewaren op een koele plaats.

VIOGNIER 100 %, IGP, 2020
Een bijzondere witte wijn met mondvullend karakter.
100 % Viognier, met een zuiderse toets.
– Tasting Notes : Bleekgroen gele kleur. Neus van abrikoos en perzik.
Volle wijn met lage zuren, maar aanhoudende fruitige en kruidige afdronk.
– Foodpairing :  Aperitief, Visbereidingen, Wit vlees, Kip, Kruidige Aziatische schotels. Indische keukens, kazen.
Serveren 10-11 °C.  Drinken voor 2024.
– Alcohol 14 %
PLAN DE DIEU, Querelles de Clochers, 2018
Complexe en krachtige rode wijn, goed in evenwicht. Goede overgang tussen een Côtes du Rhône en een Gigondas.
Blend van 60% Grenache, 25% Carrignan en 15% Syrah.
– Tasting notes :  Donkerrood, rijp fruit.
Volle wijn met harmonieuze en elegante tannines. Mooie afdronk met complexe aromas.
– Foodpairing : rood vlees, barbecue, charcuterie en kaas.
Serveren op 16-18 °C, even ontluchten.
bereikt zijn volle kracht na 5 jaar, bewaarpotentieel 7 jaar..
– Alcohol 15 %

Aan de kust van NW Spanje, boven Portugal, ligt de wijnstreek Rias Baixas D.O. Hier zorgt de Atlantische oceaan voor verkoeling en bevochtiging van de wijngaarden. Hier is de meest geteelde wijndruif Albariño, die dankzij haar dikkere schil goed bestand is tegen de koude westenwind. Die schil zorgt dan voor een unieke en heerlijk fruitige smaak in de wijn.

Door steeds consequent te werken met respect voor de natuur, werden de gronden een paradijs voor flora en fauna, wat de kwaliteit van de ondergrond van de wijngaarden verbetert.
“Altos de Torona Albariño 2017” werd op de International Wine Challenge in London beloond met de vermelding “Beste Albariño van de Wereld”.

ALBANTA, Albariño sobre lias, 2020
Een aangename fruitige en frisse witte wijn.
100 % Albariño uit RIAS BAIXAS.
Rewards : Decanter Brons (2018)
International challenge Zilver (2018)
– Tasting Notes : Strogele kleur met helder groenachtige reflecties
Boeket van vlezig fruit, ananas, abrikoos en perzik. Lichte grasachtige achtergrond.
Zachte harmonieuze wijn met aangename afdronk.
– Foodpairing :  Aperitief, Sushi en Sashimi, Schaal- en Schelpdieren, Pasta / Rijst met vis, Gevogelte.
IDEAAL bij KREEFT en bij ASPERGES.
Serveren 11-12 °C; Drinken voor 2023.
– Alcohol 12,5 %
ILUSIONISTA, Verdejo, 2020
Een lekkere witte wijn met licht kruidige nasmaak.
100 % Verdejo uit RUEDA, handmatig geselecteerde druiven.
– Tasting notes : Groenachtig geel.
Aroma’s van tropisch fruit en groene appel. Bloemige tonen van jasmijn.
Breed en elegant in de mond met evenwichtige zuren. Lange en wat kruidige afdronk.
– Foodpairing : Sushi en Sashimi, Schaal- en Schelpdieren,  vistartaar, Wit vlees, Rijoere kazen.
IDEAAL bij VITELLO TONATO en bij ASPERGES.
Serveren 8-10 °C; Drinken voor 2023.
– Alcohol 13 %

Domaine LES CAILLOUX werd genoemd naar de typische ondergrond op veel van hun percelen : de rode ronde kiezels, die sinds eeuwen met de Rhône werden meegevoerd vanuit de Alpen. De combinatie van veel zonneschijn samen met het drogend en koelend effect van de Mistral is een zegen voor de wijnbouw in deze regio.

De voorouders van de huidige eigenaars begonnen reeds in de 17e eeuw met wijnbouw in het gebied van Châteauneuf du Pape. In 1971 maakte de toenmalige eigenaar André Brunel reeds de keuze om alle chemische producten uit zijn wijngaarden te bannen en ze met gras te beplanten. Sinds 2012 staat ook zoon Fabrice mee aan het roer.
De familie bezit vandaag wijngaarden verspreid over 3 locaties : in Châteauneuf du Pape zelf, rond Orange voor de Côtes du Rhône en in het noorden van Vaucluse voor de IGP Vin De Pays. Hun doel is om de karakteristieken van de wijngebieden te respecteren, met behoud van de elegantie en finesse. Daarom worden de opbrengsten per hectare streng beperkt, de rijpingsduur van de druiven aangepast aan het type wijn.
Hun rode wijnen bestaan vooral uit Grenache, Mourvèdre en Syrah (GSM) en een beetje Cinsault. Hun witte wijnen bevatten vooral Rousanne en ook witte Grenache.

Bécasonne (2020)
Een heerlijke witte aromatische en frisse wijn.
50 % Roussanne, 30 % Grenache Blanc en 20% Clairette
– Tasting Notes : Boeket van bloemen en exotisch fruit, ananas en sterfruit.
Volle wijn met behoud van frisheid met aangename afdronk.
– Foodpairing :  Aperitief, Vis, Wit vlees. Ook zonder eten !
Serveren 10-11 °C; Drinken voor 2024.
– Alcohol 13 %
SABRINE, Côtes du Rhône Villages, 2017 
Complexe en krachtige rode wijn, en toch fris en elegant. Goede overgang tussen een Côtes du Rhône en een Châteauneuf du Pape.
70 % Grenache, 20 % Syrah en 10% Mourvèdre (GSM)
– Tasting notes :  Donkerrood, rijp fruit.
Volle wijn met harmonieuze en elegante tannines. Mooie afdronk met complexe aromas.
– Foodpairing : rood vlees, barbecue, charcuterie en kaas.
Serveren op 16-17 °C, even ontluchten.
bereikt zijn volle kracht na 5 jaar
– Alcohol 13,5 %