NIEUWS

New arrivals: Weinhaus Klumpp uit Baden

 

Wil je deze wijnen proeven ?

De eerste vrijdag en zaterdag van de maand van 14 tot 18 uur

staat de wijn van de maand open.

OKTOBER 2020:

Weingut KARL PFAFFMANN

Deze maand stelt Vinophilo jullie het Weingut Karl PFAFFMANN voor, uit de befaamde wijnregio “Pfalz“ (Palts) in Duitsland.

Dit wijngebied, het op één na grootste wijngebied van Duitsland, ligt naast de Rijn tussen Mannheim en Strasbourg en was al bekend in de Romeinse tijd.

Tussen de zacht stijgende wijngaarden ligt het kleine dorp Walsheim, waar Karl Pfaffmann er in 1955 er zijn wijnhuis oprichtte. De familie beheert er nu 60 hectare.

De huidige manager Markus Pfaffmann, een gediplomeerd oenoloog in Geisenheim, is erin geslaagd om een succesvol en internationaal befaamd wijnhuis uit te bouwen, dat al vele malen werd bekroond. Ze blijven werken aan continue verbetering en constante optimalisatie van wijnkwaliteit, productie en teelt. De bodems worden duurzaam gecultiveerd zodat de vitailteit ervan behouden blijft.

Deze maand oktober biedt Vinophilo U twee lekkere wijnen van Karl Pfaffmann aan

RED  Riesling

RED vineyard trocken 

Een lekkere RODE blend van Merlot, Dunkelfelder en Pinot Noir

RIESLING trocken Herrenberg Selektion

Een heerlijke superdroge WITTE wijn

Wil je deze wijnen proeven ?

Welkom in onze shop om de wijn van de maand te proeven, iedere eerste vrijdag en zaterdag van de maand van 14 tot 18 uur.

Vinophilo heeft ook nog een aantal andere wijnen van Karl Pfaffmann in voorraad, waaronder een prachtige Pinot Noir/ Spätburgunder (Charlotte), een heerlijke St. Laurent, frisse Chardonnay of Sauvignon blanc, een zoetzure Riesling Beerenauslese en een lekkere droge Sekt (bubbles methode classique) enz

 

SEPTEMBER 2020 :

THE VINUM (Italy)

In de maand September wil Vinophilo jullie 2 wijnen voorstellen van de Italiaanse wijnmaker “The Vinum”, een organisch gecertifiëerd familiebedrijf.

Zoon Dr. Ph.D. Roberto Dragani kreeg de passie voor wijn al sinds zijn jeugd. Als topwijnmaker heeft hij er nu de leiding van de wijnproductie.

The Vinum gebruikt de nieuwste productietechnieken, met respect voor de biodiversiteit van locale druivenrassen en voor de vruchtbaarheid van de bodem, om zo te komen tot een echt “terroir”product van hoge kwaliteit.

Deze maand september stellen wij 2 wijnen van dit wijnhuis in promotie

 

CHIANTI DOCG

Award : Luca Maroni 90 punten (2016)

COCOCCIOLA ABRUZZO DOC, organic                    

Award : Luca Maroni 89 punten (2018)

Voor deze en onze andere Europese kwaliteitswijnen, neem een kijkje in de cataloog op deze website(www.vinophilo.be)

Wijnwinkel VINOPHILO is iedere namiddag open en op woensdag en  zaterdag ook in de voormiddag. Maandag is onze sluitingsdag.

Bestellingen kunnen via een mailtje naar info@vinophilo.be of via de webshop. We sturen U zo vlug mogelijk een bevestiging met de leveringsmodaliteiten en de voorraad.

Je kan ALTIJD telefonisch contact nemen  met Philip Van Horenbeeck op mob: 0486 24 32 72.

Natuurlijk zijn we er ook op afspraak wanneer U een bestelling  wenst af te halen ook op een andere dag . Graag eerst een seintje. Thuisbezorging in de regio vanaf 100€ .

Facebook: Wijnwinkel Vinophilo

Instagram: wijnwinkelvinophilo