NIEUWS

 

Tijdens deze 2de lockdownperiode kan U ook voorafgaand aan uw bezoek aan de wijnwinkel telefonisch(0486 243272) of per mail(info@vinophilo.be) uw bestelling doorgeven.

Voor eindejaarsbestellingen en relatiegeschenken kan U vanaf heden uw keuzes doormailen. Deze wijnen worden mooi verpakt en door onszelf afgeleverd op een door U gekozen dag.

Kijk ook in onze webwinkel.

 

November 2020

Bodegas MANZANOS is al sinds 5 generaties een familiebedrijf met wijngaarden in de bekende wijnregios “Rioja“ en aangrenzend “Navarra” in Noord-Spanje.

Als wijnbouwers en wijnmakers hebben zij een enorme ervaring opgebouwd in het maken van kwaliteitswijnen.

Wijnmaker Victor Fernandez creëerde er met zijn Voché wijnen een exclusieve reeks wijnen: topkwaliteit Rioja, met verrassende structuur, complexiteit en fluweelzachte tannines. De vorm van deze flessen is geïnspireerd op de vorm van een Romeinse Amfoor die er gevonden werd op de wijngaarden.

De naam Castillo de Olite blijft verbonden aan één van de meest luxueuze koninklijke paleizen uit het middeleeuwse Europa. Tot aan de verovering van Navarra door het koninkrijk Castille in 1510, verbleven de koningen in het kasteel van Olite. Het was het decor van feesten, steekspelen en tornooien, rijkelijk met wijn overgoten. Sinds 1864 wordt er wijn verbouwd. Bodegas Manzanos maakt nu een DO Navarra op een schitterend kwaliteitsniveau, zodat de wijnliefhebber zich kan voelen als een koning te rijk.

Deze maand november biedt Vinophilo U twee lekkere wijnen van Bodegas Manzanos aan IN PROMOTIE5 kopen + 1 gratis !  ( aanbod geldig zolang de voorraad strekt ) :

VOCHE Reserva, Rioja  (uitverkocht )

Een heerlijke rode RIOJA : Tempranillo en Graciano.  24 maand op Franse eik.

  • Tasting Notes : Intens rode kleur. Rood en zwart fruit, garigue, tabak en chocolad
  • Het fruit is mooi in evenwicht met de houttoets, met een zachte en kruidige lange afdronk. Prachtige volle wijn met kracht en ook finesse. Een topproduct.
  • 14 % Alcohol.
  • Foodpairing :  Rood vlees, wild bereidingen, harde kazen.
  • Serveren 13-15 °C

CASTILLE DE OLITE Blanco 1864, Navarra  (nl € 9,10/fl  -> nu € 45,5 / doos van 6fl)

Een heerlijke witte wijn : 100 % Chardonnay, franse druif gerijpt in de spaanse zon.

  • Tasting notes : Bleekgele Rijke aromas van peren in siroop, wit en tropisch fruit. Gebak.
  • zijdezachte en ronde wijn, mooi in evenwicht.
  • 13 % Alcohol.
  • Foodpairing : Visbereidingen, ook in romige saus, wit vlees.
  • Serveren 9-10 °C

Vinophilo heeft ook nog andere heerlijke wijnen van Bodegas Manzanos in voorraad.

– Uit la Rioja : de topreeks “Manzanos” in Blanco, Crianza en Reserva.

– de mooie “Voché “reeks omvat ook een Crianza en een Reserva.

– Uit Navarra is de “ Castillo de Olite” ook in Blanco en Crianza voorradig.

Kijk hiervoor en voor onze andere Europese kwaliteitswijnen op onze website : www.vinophilo.be

 

OKTOBER 2020:

Weingut KARL PFAFFMANN

Deze maand stelt Vinophilo jullie het Weingut Karl PFAFFMANN voor, uit de befaamde wijnregio “Pfalz“ (Palts) in Duitsland.

Dit wijngebied, het op één na grootste wijngebied van Duitsland, ligt naast de Rijn tussen Mannheim en Strasbourg en was al bekend in de Romeinse tijd.

Tussen de zacht stijgende wijngaarden ligt het kleine dorp Walsheim, waar Karl Pfaffmann er in 1955 er zijn wijnhuis oprichtte. De familie beheert er nu 60 hectare.

De huidige manager Markus Pfaffmann, een gediplomeerd oenoloog in Geisenheim, is erin geslaagd om een succesvol en internationaal befaamd wijnhuis uit te bouwen, dat al vele malen werd bekroond. Ze blijven werken aan continue verbetering en constante optimalisatie van wijnkwaliteit, productie en teelt. De bodems worden duurzaam gecultiveerd zodat de vitailteit ervan behouden blijft.

Deze maand oktober biedt Vinophilo U twee lekkere wijnen van Karl Pfaffmann aan

RED  Riesling

RED vineyard trocken (uitverkocht)

Een lekkere RODE blend van Merlot, Dunkelfelder en Pinot Noir

RIESLING trocken Herrenberg Selektion

Een heerlijke superdroge WITTE wijn

Vinophilo heeft ook nog een aantal andere wijnen van Karl Pfaffmann in voorraad, waaronder een prachtige Pinot Noir/ Spätburgunder (Charlotte), een heerlijke St. Laurent, frisse Chardonnay of Sauvignon blanc, een zoetzure Riesling Beerenauslese en een lekkere droge Sekt (bubbles methode classique) enz

 

SEPTEMBER 2020 :

THE VINUM (Italy)

In de maand September wil Vinophilo jullie 2 wijnen voorstellen van de Italiaanse wijnmaker “The Vinum”, een organisch gecertifiëerd familiebedrijf.

Zoon Dr. Ph.D. Roberto Dragani kreeg de passie voor wijn al sinds zijn jeugd. Als topwijnmaker heeft hij er nu de leiding van de wijnproductie.

The Vinum gebruikt de nieuwste productietechnieken, met respect voor de biodiversiteit van locale druivenrassen en voor de vruchtbaarheid van de bodem, om zo te komen tot een echt “terroir”product van hoge kwaliteit.

Deze maand september stellen wij 2 wijnen van dit wijnhuis in promotie

 

CHIANTI DOCG

Award : Luca Maroni 90 punten (2016)

COCOCCIOLA ABRUZZO DOC, organic                    

Award : Luca Maroni 89 punten (2018)

Voor deze en onze andere Europese kwaliteitswijnen, neem een kijkje in de cataloog op deze website(www.vinophilo.be)

Wijnwinkel VINOPHILO is iedere namiddag open en op woensdag en  zaterdag ook in de voormiddag. Maandag is onze sluitingsdag.

Bestellingen kunnen via een mailtje naar info@vinophilo.be of via de webshop. We sturen U zo vlug mogelijk een bevestiging met de leveringsmodaliteiten en de voorraad.

Je kan ALTIJD telefonisch contact nemen  met Philip Van Horenbeeck op mob: 0486 24 32 72.

Natuurlijk zijn we er ook op afspraak wanneer U een bestelling  wenst af te halen ook op een andere dag . Graag eerst een seintje. Thuisbezorging in onze regio vanaf 100€ .

Zolang er problemen zijn bij de levering door Bpost, kunnen wij ook leveren buiten onze regio (voor voorwaarden neem contact op met Vinophilo)

Facebook: Wijnwinkel Vinophilo

Instagram: wijnwinkelvinophilo